Financieel

Verhoging investeringsaftrek naar 25%

By 01/07/2020 No Comments
Betreft : Investeringen aanmoedigen tijdens corona door verhoging investeringsaftrek naar 25%

 

De investeringsaftrek is een fiscaal voordeel waarbij een bepaald percentage van de waarde van de investeringen afgetrokken kan worden van de belastbare winst. Eénmanszaken, vrije beroepers en “kleine” ondernemingen kunnen aanspraak maken op het voordeel. Een onderneming is klein als ze niet meer dan 50 werknemers telt, de jaaromzet exclusief btw beperkt blijft tot 9 miljoen euro en een balanstotaal van hoogstens 4,5 miljoen euro heeft. Om in aanmerking te komen voor de investeringsaftrek mag een bedrijf slechts één van deze criteria overschrijden.

Dit jaar lag de investeringsaftrek standaard op 8 procent. De superkern heeft beslist dat de investeringsaftrek algemeen wordt opgetrokken naar 25 procent. De aftrek geldt voor alle investeringen in vaste, afschrijfbare activa die gebeuren tussen 12 maart en 31 december 2020.

Leave a Reply